Уникален бизнескомплекс отваря врати в Пловдив


Capital City Center стартира с офиси и магазини, пускат апартаменти през есента

Нов мултифункционален бизнескомплекс отваря врати в центъра на Пловдив в началото на лятото. Capital City Center предоставя възможност за наемане на офиси и отдаване под наем и закупуване на магазини и апартаменти. Пълният комплект услуги – от интернет до почистването на офиса и миенето на прозорци, ще получат наемателите и собствениците на помещения чрез оптимизирания фасилити мениджмънт. Комплексът включва офиси, търговски площи, апартаменти и дори пространство за културни събития като изложби или малки концерти.

ccc2Capital City Center е на 11 етажа с обща разгърната площ 13 300 кв. м. и е инвестиция на „Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ. Сградата на бул. Христо Ботев и ул. Екзарх Йосиф е един от най-амбициозните и мащабни строителни проекти под тепетата за последните години. Архитектурният дизайн е дело на арх. Стефан Добрев, носител на наградата “Сграда на годината”.

Фасилити мениджмънта, който предлага инвеститорът „Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ, е последният хит в управлението на недвижимите имоти. При него инвеститорът поема всички разходи по охрана, поддръжка на сградата, хигиенизация, данъци, такси и комунални услуги. В тях например са включени освежаване и боядисване на сградата на всеки 2 години, както и почистване на прозорци на три седмици.
Изграждането на Capital City Center е началото на амбициозните инвестиционни намерения на „Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ. To започва в края на 2006 г. и протича на два етапа. Първият етап, който вече приключва, включва пускането на офисната част и магазините. Вторият етап, в който трябва да бъдат завършени суперлуксозните апартаменти, предстои да приключи напълно през есента на 2009 г.

Наличието на едно място на офис площи, магазини на централни пътни артерии и жилищни апартаменти превръщат Capital City Center в уникален мултифункционален комплекс с редица стратегически предимства. Това вече привлече някои от най-големите български компании в сферата на телекомуникациите, медиите и услугите у нас и те наеха свои офиси в Capital City Center месеци преди официалното завършване на сградата.

Capital City Art - ПловдивТърговските площи в комплекса с обша площ над 1500 кв.м са изцяло на партера с 13 напълно завършени и луксозно оформени магазина. Офис площите от клас А възлизат на 5500 кв.м и са разположени в два сектора на общо 6 етажа. Отворените офис пространства (open space) позволяват гъвкаво разпределение на площите според конкретните желанията и изисквания на наемателите.

Жилищната част е с разгъната площ 4200 кв.м и е разположена на последните 4 етажа. В момента се довършват до последния детайл 35 апартаментита, които са площ от 70 до 270 кв.м. Инвеститорът обещава те да предлагат всички удобства и изключителна панорама към целия град. Capital City Center разполага и със 70 паркоместа в подземен и надземен паркинг.

В техническо отношение предимство са и структурно окабеляване VІ-та категория, оптика, кабелна телевизия и интернет достъп. В сградата се поддъжа и една от най-съвременните пожароизвестителни системи, денонощна охрана и СОТ, картов контрол за достъп в целия комплекс и иформационното бюро на входа. Комплексът разполага с уникален за град Пловдив енергиен генератор подсигуряващ сигурността и качеството на енергийното захранване на сградата.

Отличната локация, просторните площи и големите витрини правят Capital City Center перфектното място, както за търговия или фронт-офиси така и за организирането на културни събития като изложби, литературни четения, камерни концерти и други мероприятия. По тази причина инвеститорът „Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ е заложил в стратегията за развитие на комплекса и културния проект Capital City Art, който стартира в края на месец май. Чрез него Capital City Center ще предостави част от пространства на партера за творбите на млади автори в областта на изобразителното изкуство, скулптурата, графиката, литературата.

Това съобщение може да разгледате и в pdf тук.