Обещай, че ще гласуваш

петък, 16 май, 2014 от PRoPR

ObeshtaiСигурни сме, че ако решиш да ни дадеш причини, винаги ще намериш много и всякакви, за да ни кажеш защо няма да гласуваш.

Ще ни кажеш как един глас нищо не променя, как всички са еднакви, как нямаш избор, как предпочиташ да прекараш деня си в хубава компаня, отколкото да се редиш на опашка пред “тъмната стаичка”, която нито е тъмна, нито е стаичка. Може да ни говориш за световни и местни конспирации, може да ни говориш за това, че не вярваш в политиката и политиците, в това, че никога твоят глас не е представен и пр. и пр.

Ще ни кажеш, че няма смисъл.

Ние обаче искаме да ти кажем, че има смисъл.

Има смисъл да имаш мнение и да го отстояваш, дори това да изглежда борба с вятърни мелници. Има смисъл да покажеш, че имаш глас, който носи смисъл, вдъхновение и може би истинска промяна. Има смисъл да участваш в живота, който живееш, който искаш, който създаваш. Има смисъл да избереш дори когато не виждаш избор. Там може би сред всички еднакви има някой различен – чети, потърси, намери го. Ако все пак не го намериш, потърси възможност да бъдеш част от онази гражданска сила, която да изиска от политиците да бъдат такива, каквито ти искаш да бъдат всеки друг ден от годината след изборите.

Обещай, че ще гласуваш, защото негласуването точно на тези избори не е адекватна форма на протест, не е конструктивен отговор. Това е отказ от избора, от правото, което много хора по света нямат, което милиони в миналото не са имали, за което мнозина са губили и живота си.

Статуквото се променя с проактивност, с действия, които водят до натрупвания и истински осъзната и искана промяна.

Ако още не си решил дали да гласуваш, препоръчваме ти да разгледаш сайта “Обещай, че ще гласуваш”. Там ще намериш интересна, полезна и много важна информация защо и как твоят глас има значение.

От сайта може също да изтеглиш банери, които да сложиш на своя сайт или блог - тук.

Ако искаш да споделиш и с приятелите си във фейсбук, че ще гласуваш и е важно и те да гласуват, може да си сложиш специалната интернет значка “Обещай, че ще гласуваш” (избираш collect и следваш стъпките).

Включи се и в блог предизвикателството на „Обещай, че ще гласуваш“ и сподели 3 причини защо ще участваш в изборите на 25 май.

Ако живееш в чужбина и имаш право да гласуваш, на картата на glasuvam.com може да видиш къде точно са разположени изборните секции извън България.

И да, използвай преференцията, която тези избори предлагат!

Наистина се надяваме да гласуваш, защото какъв е смисълът да имаме глас, ако не го използваме.

Екипът на PRoPR

moite-3

Tags: , , , , ,

One Response to “Обещай, че ще гласуваш”

  1. Ирена Бранкова казва:

    1. Защото всеки глас е важен. 2. Защото ми омръзна да ме управляват комунисти, мутри и ченгета. 3. Защото не искам децата и внуците ми да живеят в най-бедната държава в Европа.

Leave a Reply