This Is How You Pitch – за твоите първи години в PR

вторник, 29 април, 2014 от Александър Кръстев

cover40428-mediumЕд Зитрон едва ли е име, което ще ви говори нещо. Той обаче е надъхано лондонско хлапе, което още преди да е навършило 30 вече има собствена PR агенция в Ню Йорк, фокусирана върху работата за клиенти от технологичната сфера. Има и доста пробивна книга за първите стъпки в PR, която, признавам, е право в целта (а и е написана с леко пиперлив език).

„This Is How You Pitch“ е подходяща за всеки „прохождащ“ служител в PR агенция или маркетинг отдел, както и за собствениците на новоосновани агенции – от тежестта на установяването на отношения с колегите в офиса, през работата с клиенти и най-важното – свързването с журналисти за предлагане на конкретни теми за разработка. Не е тайна, че „пичването“ на медиите е сред най-предизвикателните елементи на нашата работа, така че свежите предложения на Ед биха помогнали доста в началото.

Разбира се, книгата минава и в по-горното ниво – справянето с PR кризи, правенето на стратегии за нови клиенти, правилното поведение в онлайн пространството, където всичко оставя своя „дигитален отпечатък“ и може да се върне като бумеранг след известно време.

Tags: , , , ,

Leave a Reply