PRoDigest 15 – 24.03. – дигитален маркетинг, закриване на Twitter и музикален десерт

понеделник, 24 март, 2014 от Александър Кръстев

Заключение на седмицата (в инфографика)

Дигиталният маркетинг разказва играта на традиционната реклама. Съжаляваме, че ще трябва да го съобщим, но когато инфографиките говорят, всички останали [е редно да] мълчат :)

9.Digital-Vs-Traditional-Marketing

Хаштаг на седмицата

‪#‎haveyouseenthiscouple‬ Всъщност, истината е, че Джъстин Тимбърлейк има нова песен. И понеже всички сме наясно, че JT е израстнал много и няма нищо общо с „онова“ бойбанд-JT отпреди няколко години, си заслужава да му се обърне внимание. И не само заради това – новото парче „Not A Bad Thing“ опитва да открие влюбена двойка, която се сгодява в Нюйоркското метро под звуците на друга песен на Джъстин. Градът е обсипан с плакати с хаштаг #‎haveyouseenthiscouple, а когато „сортирате“ социалните медии по тази ключова дума, попадате на… клипа на „Not A Bad Thing“. Идеята е чудесна, макар вече да сме виждали на два пъти нещо подобно и у нас (влюбеният Ромео от автобус 604 и влюбеният Ромео на 15-ти септември).

Политически гаф на седмицата

Да, и на нас ни е трудно да го проумеем, но турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган нареди блокирането на достъпа до микроблогинг платформата Twitter на територията на югоизточната ни съседка и заплаши да „изкорени това зло“. Избухването на Ердоган е във връзка с разпространени записи, разкриващи предполагаеми корупционни действия на политическия елит преди местните избори. Бързо обаче стана ясно, че тези действия ще имат по-скоро обратен ефект и ще доведат до увеличаване на ползваемостта на платформата.

twitter turkey

И сега, черешката на тортата за това издание на PRoDigest:

Кавърверсия на седмицата

Няма как, едва ли скоро ще се появи нещо, което да задмине идеята, изпълнението и „Уау!“-ефекта на този кавър на Dark Horse на Кейти Пери, изпълнен в 20 различни стила. Симпатичният младеж, който виждате във видеото, се казва Антъни Винсънт и е собственик на компанията „Ten Second Songs“, в която създава песни за специални случаи. И ги изпълнява, разбира се.

Винсънт разкрива пред The Rolling Stone, че е заснел видеото, за да промотира проекта си, а идеята за подобна ниша в YouTube се развива в главата му още от ноември, когато е планирал да изпълни в 20 различни стила „Wrecking Ball“ на Майли Сайръс.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply