PRoDigest 8 – 29 август

понеделник, 29 август, 2011 от PRoPR

Вечерите в София започнаха да стават малко по-студени и май този понеделник е малко по-различен, защото колелото започва да се завърта. Но ние оставаме верни на PRoDigest и сме тук с номер 8.

Интерактивно забавление на седмицата: IKEA пак мислят за нас – с новата си интерактивна кампания “IKEA: Happy to bed” (IKEA: Да си легнеш с усмивка). Забавлението се намира в техния YouTube канал и е интегрирано с Facebook.
Накратко, идеята е следната: с помощта на коментари върху стената на приложението даваме насоки за начина, по който си представяме спалнята, след което се пренасяме в 3D стая, където виждаме спалнята, направена с продукти на IKEA, които отиват във временна кошница. С помощта на YouTube преживяването се превръща в повече от шопинг случка.

Ето и промоционалния клип.


Забележка: Разбира се, че можете да правите това вкъщи.

App на седмицата: Представяте ли си iPad-приложение като каталог, който събира водещите световни марки и магазини на едно място и превръща пазаруването в бързо и пълноценно интерактивно изживяване! Едва ли си представяте негов създател да е някой друг освен Google. Urban Outfitters, Williams-Sonoma, Sephora, Macys, Bloomingdales, Crate&Barrel, Lands’ End, Nordstrom, Patagonia и UGG. Тези и още много в Google Catalogs. Ако сте любопитни, моля видео:

Оттегляне на седмицата: Кралят на бургерите. След 8 години вярно управление Кралят на Burger King бе свален от трона. Втората по големина в света верига за хамбургери обяви, че талисманът й няма да се показва вече в рекламните или около заведенията, а за сметка на това ще се „проповядва“ по-здравословно хранене. Новата рекламна кампания на Burger King стартира миналата седмица и ще опита да разшири клиентската аудитория на веригата.

ОК, най-голямото оттегляне на седмицата и на месеца: Няма как да подминем събитието на миналата седмица за всички обичащи/мразещи Apple – оттеглянето на Стив Джобс от кормилото. Защото никой не може да е безразличен към гиганта. И ако мислите, че сте гледали всичко по темата, гледайте и това. Много е vintage и е съвсем подходящо за финал на седмичната колекция:

Tags:

Leave a Reply