Как да потвърдите бизнеса си във Foursquare

сряда, 10 август, 2011 от Александър Кръстев

Социалните медии, базирани на геолокацията, набират все по-голяма скорост, най-вече заради увеличаващия се дял на потреблението на мобилен интернет. Foursquare е най-известната на този етап мрежа, въпреки че гигантите Google и Facebook също имат подобни услуги, които носят едно и също заглавие – Places.

Ние обаче ще си говорим за Foursquare. Днес дойде едно много важно писмо, за което ще ви разкажем в следващите редове, илюстрации, кадри…

Добавянето на дадена локация във Foursquare става лесно и може да бъде направено от всички потребители. По-важната част обаче следва, ако сте собственик или управител на мястото и искате да управлявате профила му във Foursquare.

От няколко дни мрежата дава възможност и да се създават бизнес-страници, от които могат например да се управляват няколко локации от една марка. Това би било страхотно, ако сте представител на верига заведения например. Със създаването на подобна страница ще имате много добра възможност да координирате онлайн присъствието на различните си клонове, както например правят Fibank.

Първо обаче ще трябва да потвърдите всеки един от тях. Това става с натискането на линка „Claim here“, който се намира под фотографиите от локацията вдясно. След това ще видите този надпис и серия от въпроси, които ще помогнат за ускоряване на процеса.

Screen shot 2011-08-09 at 5.52.16 PM

Преди известно време изпратихме заявление към Foursquare за потвърждаване на PRoPR Agency Office и най-накрая получихме очакваното писмо-картичка, в който се намира и кодът.

Разполагайки с този код, продължихме напред в процедурата и след въвеждането му вече имаме пълен контрол върху страницата на офиса във Foursquare.

Screen shot 2011-08-09 at 5.54.51 PM

След като и вие минете по тези стъпки и вече сте потвърдили заведението/офиса/дома си във Foursquare, можете да следите статистиките на своите посетители.

Screen shot 2011-08-09 at 6.37.08 PMТака можете съвсем лесно да видите кой от чекиралите се допринася най-много за разпространението на „мълвата“ за вас в социалните медии. И защо не – да го наградите? Започвайте отсега да мислите символични награди, които да давате за най-активните с функцията check-in, защото с увеличаването на потребителите на Foursquare тяхната стойност ще се покачва.

По-важното обаче е, че можете да правите промоции за своите гости, които се чекират, да им давате значки, които те после да „осребрят“ по някакъв начин именно във вашето заведение/магазин/офис.

Ако имате нужда от професионален консултант, който да премине по всички тези стъпки вместо вас и да изготви качествена стратегия за развитието на бизнеса ви във Foursquare, винаги сме насреща.

Tags: , , ,

Leave a Reply