PRoDigest 59 – спортни вълнения, любов и съпричастност

петък, 16 февруари, 2018 от PRoPR

Зимни олимпийски игри на 360 градуса

Тази година Зимните олимпийски игри ще са по-различни, защото най-големият производител на процесори е официален партньор на Международния олимпийски комитет.

Новосъздадени устройства на компанията ще намерят своето място по време на Зимните олимпийски игри.

Над 100 камери ще дадат възможността на всички любителите на зимните спортове пред телевизионните екрани да избират от кой ъгъл да наблюдават състезанията. В Европа услугата ще бъде достъпна на Eurosport, като 5G мрежата осигурява изчистена картина с висока резолюция.

Специализирани камери на Intel ще излъчват на живо общо 50 часа от 30 спорта в 360-градусова картина, включително и официалните церемонии.

Любовни светофари

Столична община направи Деня на влюбените малко по-различен за софиянци. Обичайният червен сигнал на светофара „Стоп“ беше заменена с червени сърца.

Идеята е на служителите на отдел „Транспорт и транспортни комуникации“ в Столичната община.

Тази година изненадата зарадва хиляди хора, които не пропуснаха възможността да си направят селфи с „любовните“ светофари, разположени на ключови кръстовища в центъра на София – на бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Мария Луиза“, и на бул. „Витоша“ и улица „Алабин“.

dsc_6037

#MeТoo и Седмицата на модата в Ню Йорк

Мириам Чалек направи едно по-различно ревю по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. На подиума се качиха жени, които са били жертви на сексуален тормоз, като им беше дадена възможност да разкажат историите си. Жените в модното шоу, вдъхновено от #MeТoo, дефилираха с ангелски крила, придружени от мъже със свински маски. Френската дизайнерка изполва положението, което има в модния браш, за да изпрати своето послание и да повиши информираността за сексуалното насилие.

Сабрина Пайпър, която е била изнасилена, бе един от моделите. „Много съжалявам да кажа „аз също“, но наистина се радвам, че правим нещо по въпроса – най-накрая“, споделя тя.

Най-харесваната снимка в историята на Instagram

20-годишната Кайли Дженър постави нов рекорд в социалната мрежа Instagram със снимка от първите дни на детето си. Фотосът събра над 17 милиона харесвания. Младата майка е известна реалити звезда и сестра на модела Ким Кардашиян.

Снимката на новороденото момиченце Сторми Уебстър, хванало ръката на майка си, надмина популярността на дoceгaшнaтa цapицa нa Іnѕtаgrаm Биoнce, чиито кадър пo вpeмe нa бpeмeннocттa й с близнаци бe нaй-xapecвaнaтa дo мoмeнтa.

Със сигурност за рекорда на снимката е допринесло това, че бременността на Кайли дълго време се пазеше в тайна. Риалити звездата обикновено споделя всяко свое действие в социалните мрежи, но се скри от публичното пространство за месеци и така породи множество спекулации. В крайна сметка се оказа, че наистина е забременяла от рапъра Травис Скот. Кайли Дженър дори се извини на своите над 100 милиона последователи в Instagram, че е предпочела да не показва подробни детайли от последните девет месеца.

Screen Shot 2018-02-16 at 17.19.22

Tags: , ,

Leave a Reply