PRoDigest 34 – 15 септември – откажи цигарите и сподели бирата си с приятел

понеделник, 15 септември, 2014 от Мирена Керезова

Социална реклама на седмицата – The Breath Holder

Ако детето ви не може да задържи толкова дълго дъха си, по-добре за него би било да не го правите пасивен пушач.“If children could decide they wouldn`t smoke“ e посланието на ashbabies.fi, с което напомнят на родителите, че пасивното пушене е също толкова вредно, колкото активното.

Споделяне на седмицата – Budweiser for friend

budweiser

Споделяме всичко около нас с приятелите си в Facebook, които често даже не познаваме лично. Затова Anheuser-Busch, производител на бирата Budweiser, провежда кампания, при която хората изпращат ваучери за безплатна бира на приятелите си в Facebook. Компанията дава и избор на потребителите – Bud Light за рождени дни или Budweiser по всякакъв повод.

Програмата в момента се предлага в Денвър и Чикаго. Пивоварната планира национален разрастване на кампанията през следващата година, а ние се надяваме скоро да дойде и у нас.

Бранд урок на седмицата – 11 септември

Марките, които се опитват да се включат в социалната разговора около 11 септември, понякога преклаяват и минават границата на корпоративното гражданство. Майк Монтейро забелязва това и отговаря на туитовете на някои от световните брандове със забавно фалшив ентусиазъм, който му носи 45 000 последователи и показва на компаниите, че те все пак не са хора и нямат емоции и чувства. И предупреждението – внимавайте при планирането във Facebook-календара, що се отнася до празниците с особена чувствителност.

Tags: , , , ,

Leave a Reply