Архив за юли, 2018

Eмоджи празнуват рожден ден

вторник, 17 юли, 2018 от PRoPR

photo-1524117074681-31bd4de22ad3

Емоджита – онези удобни малки икони, които ние използваме, за да изразим емоция в текста, са станали част от нашето ежедневие до такава степен, че понякога дори правим цели изречения с тях. Днес е световен ден на емоджи иконите, които за по-малко от две десетилетия се превърнаха от маркетингов трик в начин на общуване, който обхваща всички езици.

Празникът се отбелязва за пети път на 17 юли и се празнува всяка година от 2014 насам, когато официално влиза в Oxford Dictionary.

За да отпразнуват Световния ден на емоджитата, над 70 нови герои идват към вече съществуващата палитра от иконки.

Новите емоджита са предназначени да представят по-добре огромния демографски кръг на потребителите, които ги използват, включително различните типове коса и тонове на кожата, както и по-изразителни лица. Ще има студено лице, лице на парти, пленително лице и лице със сърца. В секцията за животни ще имаме кенгуру, пауни, папагали и омари, които ще се присъединят към раздела. В отдела за храни можете да очаквате да видите емоджита за манго, маруля, кексчета и лунни торти.

Има много начини да празнувате любимите си емотикони, от тези, които използвате всеки ден, до други, които може да не сте забелязали преди.

emoji-2762568_960_720Според статистика на Facebook най-популярните емотикони в света са лицето със сълзи на радост и усмихнато лице със сърца вместо очи. Най-рядко използваното емоджи е на човек, който играе водно поло.

Според Facebook има повече от 2800 емотикони и почти 2300 от тях се използват всеки ден като седемстотин милиона се публикуват всеки ден от потребители във Facebook.

Честит празник на всички силно емоционални хора, които обитават предимно виртуалното пространство, и не забравяйте от време на време да излизате навън, за да видите истинските емоджита, които ходят по улиците.

Автор: Александър Очков

Всички сме гениални?

петък, 6 юли, 2018 от PRoPR

text

Има хора, които вярват, че геният не се ражда, а се създава. За нас това е на 100% така.

Защото, ако човек няма любопитство към всичко, което го заобикаля, ако не подобрява знанията си редовно, ако не чете и не се интересува от нищо, ако не си взима добри поуки на база опита си до момента, колкото и оригинална и независима мисъл да има, с какъвто и талант да е роден, той няма как да отключи целия си потенциал, тоест няма как да е гениален.

Ето няколко препоръки за това как да държите мозъците си будни и как да достигнете до върха на вашите възможности по-лесно:

Проверявайте преценката си

Поставяйте под въпрос собствените си възгледи достатъчно често, за да не стоите на едно място.

Няма лош опит

Ако се учиш от опита си, означава да се учиш от грешките си.

Хранете сетивата си

Благоприятен метод за насърчаване на вдъхновението е да поддържате сетивата си. Купете си цветя и ги сложете в офиса си. Когато зациклите се напръскайте с любимия си парфюм, яжте хубава храна, слушайте хубава музика, ама го правете отдадено. Геният Леонардо Да Винчи казва, че проблемът на обикновените хора е, че “гледа, без да вижда, слуша, без да чува, докосва, без да усеща, яде, без да вкусва, движи се, без физическо осъзнаване, вдишва, без да обръща внимание на миризмите и уханията, и говори, без да мисли”.

update-1672385_640

Бъдете в постоянен ъпдейт

В днешно време е от изключителна важност да не спирате да подобрявате знанията си. Нужно е да четете и да се интересувате от новини в сферата на вашите интереси или професия като същевременно всеки ден научавате нещо ново. Така винаги ще сте една крачка пред всички останали, които са заети в барчето отсреща. Живеем в динамично време. Темповете на промяната продължават да се ускоряват с всеки изминал ден и понякога се получава така, че всичко което сте знаели вчера, може да е без значение днес. Например, когато говорим за технологии, трябва да имаме предвид, че животът на всяко наше техническо умение, става все по-кратък

Малко стрес, но без паника

Намерете онази точка на конструктивен стрес, която ви дава енергия за всичко изброено.

Култивирайте любопитството си

Любопитството е дух, намерение и умение, които можем да внесем в нашата работа, взаимоотношения с другите и света като цяло. Това включва истинска любознателност, желание да разберете и да имате възприемчив ум, с който да можете да разпознавате тенденциите и моделите.

Бъдете социални

Учете се от другите. Бъдете в час с хората, които обитават същата реалност като вашата. Внимавайте с какви хора се заобикаляте – защото рискувате да смъкнат нивото ви или да ви загубят времето.

binoculars-1209011_640

Правете нещо различно

Предизвикайте себе си всеки ден. Правете нещата, които ви плашат, започвайте работата си за деня с по-неприятните задачи, гледайте да научите нещо ново днес или поне да погледнете всичко старо от друг ъгъл. Развийте увереност, дайте си пространство, различни гледни точки и възможност да стигнете до нови прозрения.

Научете се на дисциплина.

Изградете си навици като си създавате лични ритуали. В началото ще е трудно, но с течение на времето трудността ще намалее и навиците ще се задържат.

Помогнете на гения в себе си да се роди. Във всеки от нас дреме един заспал гений – от нас зависи дали ще го държим буден или ще го оставим в режим на летаргия.

Успех на всички, които са се вдъхновили за това да са възможно най-добрата версия на себе си. Успех и на останалите, които предпочитат да спят – на тях ще им е най-нужен.

Автор: Марчела