Кои сме ние


Кои сме ние

propr_logo_v

PRoPR е бутикова PR Агенция, която осигурява високо професионални услуги в сферата на комуникациите и връзките с обществеността. Залагаме на личната връзка и дългосрочното партньорство с клиента. Това ни дава възможност да вникнем в дълбочина в индивидуалните особености на всеки един отделен случай и да създадем напълно различна и персонифицирана дългосрочна комуникационна стратегия.

Нашата философия

Водещите принципи на PRoPR са:

Слушай – Питай – Разбирай – Мисли – Решавай – Създавай – Доставяй

В PRoPR се подписваме под:

Доверие – Лоялност – Връзка – Партньорство

Нашият подход

В PRoPR Агенция градим трайно и ползотворно бизнес-партньорство

В PRoPR Агенция се стремим да създадем дългосрочна връзка с клиента

В PRoPR Агенция се гордеем с работата си и вярваме, че тя е от полза за успеха на нашите клиенти.

В PRoPR знаем как да “случваме” промяна. Нашият слоган е Your story we need to tell.

Екипът

Ивет Добромирова Ивет Добромирова
Едноличен собственик и един от основателите на PRoPR 

Ивет има успешна 12-годишна кариера в БНТ. Била e репортер в предаването “Добро утро”, водещ съдебен и криминален репортер в “По света и у нас”, основател и водещ на сегашния новинарски формат на сутрешния блок на БНТ и едновременно с това редактор и репортер в “Панорама”.  Това й е дало изключителната възможност за личен контакт и интервюта с водещи световни и български политически и бизнес-лидери, хора на изкуството и културата. Сред тях по-известните са: Кофи Анан (в позицията му на генерален секретар на ООН), Колин Пауъл (в позицията му на Държавен секретар на САЩ), Жозе Мануел Дурау Барозу (в позицията му на премиер на Португалия), Франко Фратини (като министър на правосъдието на Италия), Юри Лужков,   Роберт Стуруа, Стинг, Пако де Лусия, и др. Почти няма представител на днешната политически класа в България, когото Ивет да не е интервюирала лично.

Едно от най-стойностните й постижения е кампанията “Обединени медии”, на която Ивет е основател и говорител. Тя бе създадена, за да осигурява средства за чернодробни трансплантации на болни деца. За три години в рамките на кампанията се включиха всички големи български медии, бяха събрани над 8 милиона лева, бяха извършени трансплантации в чужбина на всички деца, които имаха нужда и бе изграден Център за пред- и постоперативно лечение в България на деца с подобни проблеми. Една от дългосрочните цели на кампанията бе и лобиране за извършване на чернодробна трансплантация в България. Нещо, което също се превърна във факт. А също и дългосрочен ангажимент на държавата към проблемите на тези деца. Кампанията прерасна в Правителствен фонд за лечение на деца в чужбина.

Била е отговорен редактор на всяко едно предаване на телевизията в изборната нощ от 2001 до 2011 година.

Ивет е завършила НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност “Публчина реч”, както и ТВ журналистика във ФЖМК на Софийския университет. Владее писмено и говоримо английски език, и добре руски. Щастливо омъжена.

Ивет беше медиен координатор и говорител на министър-председателя Марин Райков и на служебното правителство март-май 2013.

 

alex Александър Кръстев
PR консултант

Александър Кръстев развива успешни комуникационни канали в онлайн среда вече повече от 8 години. Завършил е журналистика в Софийския университет и е магистър по Публична комуникация със специализация в областта на блоговете и социалните медии. Част е от екипа на PRoPR Агенция от началото на 2007 г. Има и кратък опит като журналист в спортни медии.
Създател и редактор „Новини“ в най-големия сайт за книги и четене в България – многократно награждаваният AzCheta.com. През 2013 г. става носител на наградата „Рицар на книгата“ на Асоциация „Българска книга“ и получава титлата „Посланик на библиотеките“ от Българската библиотечно-информационна асоциация. Александър е автор на първата българска специализирана е-книга „LinkedIn – Социалните контакти в полза на бизнеса“ през 2010 г. За изготвената и реализирана комуникационна стратегия около книгата получава наградата „PR Студент на годината“ от Българското дружество за връзки с обществеността.
Автор на блога “The Dreamreader”, създател на различни професионални групи в най-голямата професинална мрежа в света LinkedIn. Консултант е на няколко книги с бизнес насоченост, сред които „Партизански маркетинг“ на Джей Конрад Левинсън, „Креативният гений“ на Питър Фиск, „Социалният бум!“ на Джефри Гитомър.

 

pavlina Павлина Радославова

PR консултант

Павлина Радославова започва кариерата си в областта на връзките с обществеността в екипа на PRoPR преди 6 години.

Има бакалавърска степен по Връзки с обществеността от Софийския университет и участие в студентски Еразмус обмен в Университета във Вроцлав, Полша. Завършила е магистърска програма „Европейски проекти“.

В момента Павлина е и редактор „Проекти и партньорства“ в най-големия сайт за книги и четене в България – AzCheta.com, и бивш член на борда на ESN София, част от ESN International. Има опит в организирането на събития и координирането на проекти за НПО и студентски организации.

 

Мирена КерезоваМирена Керезова
PR консултант

Мирена работи в PRoPR агенция от края на 2013 г. В момента приключва обучението си в специалност Връзки с обществеността в СУ “Климент Охридски”. Завършила е Търговска гимназия с профил Икономика и мениджмънт. От 2014 г. управлява специализиран сайт за театър – LoveTheater.bg.

От 3 години е водеща на събития за деца и възрастни в София и страната. Има опит в работа със неправителствени младежки организации и организиране и провеждане на различни социални и корпоративни събития.

Какво умеем най-добре

Корпоративен/Личен PR
Връзки с медиите
Кризисисен PR
B-2-B комуникация
Управление на онлайн репутация

Какво предлагаме


Това, което предлагаме, е есенция от години натрупан опит, организационни умения, изградена структура и екип от мотивирани, модерно мислещи професионалисти - всичко това, събрано на едно място и в услуга на една цел - Вашата.


Нетуъркинг

PRoPR намира своята изключително богата мрежа от контакти за едно от най-ценните предимства на Агенцията. Ние можем да използваме тази мрежа в интерес на нашите клиенти.

Тази услуга обаче е ексклузивна и ние си запазваме правото да я извършваме само, след като се уверим в добронамереността на съответния клиент.

Мотив за това е фактът, че едно приятелство се гради с години, но може да бъде разрушено само за миг и от това могат да настъпят трайни вредни последици, както за нас лично, така и за останалите клиенти на Агенцията.

B2B комуникация

PRoPR подпомага връзките между отделни представители на компании и личности със сходна сфера на дейност. По този начин се създават условия за парньорства и сътрудничества, които биха били от полза за дългосрочните цели на нашите клиенти.

Това става чрез осъществяването на лични срещи, организирането на строго професионални официални и неофициални събития, конференции, бизнес-закуски, участия в различни изложения у нас и в чужбина и т.н.

Кризисисен PR

PRoPR работи за превенцията на ситуации, в които ще е необходим кризисен PR. Ние се водим от убеждението, че най-добрият Кризисен PR е именно липсата на кризисни ситуации. Това означава, че правим анализ на риска в рамките на цялостната комуникационна стратегия за отделния клиент и за всяко отделно задание. Спрямо този анализ изготвяме съответните правила и инструкции за поведение в случай на кризисна ситуация.

Консултации и изготвяне на рекламни материали

PRoPR предлага консултантски услуги във връзка с дизайна, изготвянето и отпечатването на различни рекламни материали и съдържание за уеб, необходими за изпълнението на дългосрочната комуникационна стратегия и специфичните задания. В това число влизат плакати, брошури, банери, флайъри, рекламни карета/страници, визитни картички, интернет-страници и др.

Можем да предложим изработването на тези материали, като за целта наемаме от Ваше име подизпълнители и ръководим целия процес “от-до”.

Корпоративен/Личен PR

Това е основната част на дейността на Агенцията. Най-важното е да бъдат постигнати дългосрочните комуникационни цели на клиента, затова ние градим устойчиви отношения с него. За да посгигнем тези цели, създаваме персонализирана комуникационна стратегия, съобразена със специфичната му сфера на дейност, като обединяваме трите основни измерения:

– позициониране на марката/личността

– менажиране на образа и присъствието му в публичното пространство

– кризисен PR мениджмънт.

Връзки с медиите

Това е областта, в която PRoPR е в стихията си. Една от причините е биографията на някои от основните членове на екипа.

Ние комуникираме директно с водещи журналисти от основните медии, като имаме претенцията, че говорим на техния език. Имаме лични отношения с редактори и главни редактори на всички големи медии в България.

Работим на консултантски принцип с някои от водещите имена в българската журналистика.

Обществени връзки

PRoPR осигурява връзки с различни обществени организации и представители на държавната администрация на различни нива. Инициира и подпомага дейности, които биха били от полза на клиента в съответната област.

Мониторинг и проучвания

PRoPR осигурява пълен мониторинг на динамиката на социалната и политическата ситуации, както и развитието на технологиите в България и в глобален мащаб във връзка със специфичното задание за всеки отделен случай.

PRoPR си партнира с водещи социологически агенции и различни консултантски компании и анализатори, което позволява да бъдат изготвени детайлни проучвания и разработени задълбочени анализи.


Опознайте Поколението Y

Родени са между края на 70-те и края на 90-те. След като завършат университета, бързо започват работа на пълно работно време, наемат и купуват домове и много често спестяват своите доходи. Харесват безплатното съдържание, всичко “социално” и особено това, което им е “по мярка” (разбирайте – напълно персонализирано). В момента са най-активната част от населението у нас и по данни на Националния статистически институт наброяват близо 1,8 млн. души.

Запознайте се с “Поколението Y” и изберете най-добрата маркетингова стратегия, с която да ги направите потребители на своите продукти!

Изтегли наръчника „Опознайте Поколението Y“ от този линк!

Абонирайте се за нашите наръчници PRoPapers и се присъединете към останалите 1 745 професионалисти, които избраха да ги получават директно на своята поща

“Солидарност с възрастните” – когато идея се превръща в кауза

Тинк-танк “Солидарност с възрастните” е фондация, създадена с основна цел да подобри устойчиво отношенията между поколенията у нас, да запази тяхната цялост и да работи за развиването на модели и добри практики за изграждането на качествени социални услуги и грижи за възрастните хора в България.

“Солидарност с възрастните” провежда и представя изследвания, анализи и съвети по основни въпроси, засягащи пълноценния живот на възрастните хора у нас. Главната функция на организацията е да помогне на общините, правителството и всеки отделен човек да разберет и направят информиран избор за проблемите, свързани с интеграцията на възрастните хора.

На пресконференция по случай 1-ви октомври, обявен от ООН за Международен ден на възрастните хора, членове на организацията представиха част от проблемите на възрастните у нас. Повечето от ежедневните проблеми, които възрастните хора посочват, могат да бъдат решени чрез промяна на обществената нагласа към тях. Затова организацията стартира инициатива “Аз уважавам възрастните”, в която гражданите изразяват своята отговорност за солидарно отношение към хората от третата възраст.

Инициативата има за цел да създаде дългосрочни работещи практики за подобряване на живота и усещането за достойнство на възрастните. Тя е насочена към гражданите, институциите и бизнеса. Всички желаещи да станат част от инициативата или да се включат с идеи и предложения за разрастването и популяризирането й, могат да пишат в специалния форум към Facebook страницата на “Солидарност с възрастните”. Като част от инициативата са подготвени стикери “Тук уважаваме възрастните” за търговски обекти, болници, институции и значки “Аз уважавам възрастните”, чрез които всеки може да изрази своята съпричастност към подобряването на настоящата ситуация. Организацията предложи и харта, в която са описани 6 основни принципа на “уважение, толерантност и проактивност” към възрастните хора, които лично да ангажират всички желаещи да бъдат по-активни в отношението си към проблемите на възрастните хора.

“Солидарност с възрастните” е организация с нестопанска цел и работи независимо от политиката на правителствата и политическите партии.

Екипът на PRoPR Агенция се включи активно в етапа на учредяване на фондацията, като участва в създаването и изясняването на основните принципи на работа и цели на „Солидарност с възрастните“. Агенцията участва и в създаването на концепцията на инициативата „Аз уважавам възрастните“. Част от ангажиментите на агнцията беше и дизайнът на всички нужни печатни и дигитални материали за организацита и инициативата. PRoPR организира пресконференцията за обявяването на учредяването на „Солидарност с възрастните“ и представяне на резултатите проучване на проблемите на възрастните хора у нас.

Международен хип-хоп фестивал Groove Masters 2014

PRoPR Агенция беше PR партньор на първото издание на международния хип-хоп фестивал Groove Masters, който се проведе между 26 и 28 септември 2014 г. в Стара Загора. Организатори на събитието са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW.

Groove Masters 2014 събра на едно място най-добрите български и европвйски брейк танцьори, музиканти и диджеи. Основното събитие на фестивала ще бяха т.нар. брейк битки, в които се включиха 13 групи от България, Русия, Гърция, Сърбия и Турция, а съдии на битките между отборите бяха едни от най-добрите хип-хоп танцьори в Европа. Те опредлиха българския отбор Monstribe за победител в батълите с награден фонд от 1000 евро, което е една от най-големите материални награди, връчвани за такива състезания в България.

Основната цел на Groove Masters е да помогне за развитието на хип-хоп културата в Стара Загора и България. В рамките на фестивала беше открита и изложба с над 40 плаката от хип-хоп събития в България от последните 13 години, подредени в хронологичен ред.

PRoPR Агенция беше отговаряше за комуникацита с медиите и медийното отразяване събитието. В резултат за фестивала има повече от 130 публикации в местни и национални печатни и онлайн издания, вестници, както и репортажи в Groove Masters в национални телевизии.

Повече информация за фестивала можете да намерите на groovemastersfest.com и facebook.com/GrooveMastersFest

 Използвани са снимки на Ралица Стоянова и Lavina X.star.ska

Бизнес събитията на Икономедиа

PRoPR Агенция е ексклузивен PR партньор на всички събития, организирани от Икономедиа, издател на бизнес седмичника Капитал и Dnevnik.bg. Събитията са платформа за успешна комуникация между бизнеса, институциите и чуждите инвеститори и предлагат възможност за обмяна на идеи, стратегически опит, иновативни решения, както и за създаване на широк кръг от контакти за представителите на различните бизнес индустрии.

PRoPR съдейства на екипа на Икономедиа с цялостна комуникация на събитията с медиите, от планиране на комуникацията, изпращане на първоначална информация за събитието и лекторите, допълнителното осигуряване на комуникация с организаторите от Икономедиа, до съдействие при работата на журналистите на място по време на събитията. Сред най-важните събития, по които PRoPR партнира на Икономедиа, са традиционните годишни срещи “Бизнесът и правителството”, конференциите “Сливания и придобивания и дялово инвестиране в България и региона” и едно от най-големите събития в региона за дигитален маркетинг и предприемачество DigitalK.

В рамките на партньорството на PRoPR с отдел “Събития” в Икономедиа, агенцията участва също в стратегическото планиране и подготовка на мероприятията с идеи и know-how. Агенцията оказва съдействие и при управление на каналите за комуникация на събитията в социалните мрежи.

Повече за събитията на Икономедиа може да научите на техния сайт.

Звездите на Метро 2014

“За всеки, който разкрива човешкия облик на бизнеса”

Кампанията “Звездите на МЕТРО”, осъществена в периода април-юли 2014 г., е насочена към независими предприемачи или собственици на малък или среден бизнес в България, които осъществяват социално отговорни проекти. Веригата за търговия на едро МЕТРО Кеш енд Кери България отличи “звездата” на малкия и среден бизнес в страната и връчи голямата награда на кампанията на стойност 20 000 лв.

Със свои истории в кампанията се включиха над 70 предприемачи от различни населени места на България. Всяка една от включилите се вдъхновяващи инициативи имаше собствена подстраница на www.metro.bg/stars, където потребителите можеха да разгледат подробности и снимки и да решат кои проекти да подкрепят със своя глас. Онлайн гласуването определи десет проекта, които достигнаха до финалния кръг на кампанията. Освен десетте финалисти, избрани от публиката, във финалното гласуване беше включена и една допълнителна история, която журито определи за “вдъхновяваща”.

Победителят в „Звездите на МЕТРО“ 2014 беше избран от експертно жури с представители на бизнеса и медиите. Историята „Да си различен е привилегия голяма“ разказана от Антон Димов, управител на „Счетоводство.БГ“ ООД, спечели голямата награда от 20 000 лева, която дари в помощ на децата аутисти.

Усилията, енергията и ентусиазмът, които независимите предприемачи влагат в ежедневната си работа, са това, което вдъхновява МЕТРО да бъде техен партньор и да работи в тяхна подкрепа. PRoPR Агенция подкрепя тези идеи на световния бранд и затова прие осъществяването на кампанията и като своя кауза. В нея най-важни бяха разказаните от участниците истории, което пък е нашата основна страст.

Агенция отговаряше за разпознаваемостта на кампанията на национално и местно ниво с цел увеличаване на броя на участниците, избирайки възможно най-индивидуален подход за комуникация за всеки от регионите. Част от работата на PRoPR беше бюджетиране и планиране на публикации в регионални и национални медии и консултиране на позиционирането на кампанията в социалните медии.

Още за Звездите на Метро 2014

Приятели на Докторската градина

Сдружение Приятели на Докторската градина е неправителствена организация, която работи за стимулиране на гражданското участие в опазването на историческото и културното наследство на парка “Докторски паметник”. Като организация, регистрирана в обществена полза, сружението насърчава доброволчеството и осъществяването на граждански инициативи, които ще превърнат парка в любимо място за общността, а също така, набира материални и финансови ресурси, необходими за поддръжане и подобряване облика на парка. “Приятели на Докторската градина” организират периодично различни тържества за любителите на парка и техните деца. Традиция са отбелязването на “Хелоуин” и Коледа с детски празници, а през годините неколкократно са организирани концерти на открито за класическа музика с участието на учениците на Националното музикално училище “Любомир Пипков”, което се намира в непосредствена близост до парка.

PRoPR е част от “Приятели на Докторската градина” и като такъв подпомага организацията с медийна комуникация и подготовка на дизайна на рекламни материали за събитията на стружението.

Не пропускайте да харесате фен-страницата “Приятели на Докторската градина” във Facebook.

Медиен панаир във Факултета по жунралистика и масова комуникация (2006-2012)

Журналисти по теория, журналисти на практика” е първият по рода си в България Медиен панаир. Той се провежда шест поредни години от 2006 до 2012 г. във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Медийният панаир се организира от фондация „За ново партньорство в журналистиката“ и PRoPR.

Идеята на проекта е да срещне теорията и практиката – двете неделими части в обучението на бъдещите журналисти, PR специалисти и книгоиздатели. Така, както се случва в модерните университети на цяла Европа. В рамките на Медийния панаир в залите на Факултета по журналистика се случва именно тази среща под формата на дискусии по актуални теми, медийни презентации, срещи с практикуващи журналисти, лекции на изявени експерти от сферата на комуникацията, медийни работилници, конкурси и научна конференция под мотото “Журналисти по теория, журналисти на практика”.

През всички години PRoPR участва активно в целия процес на организиране и провеждане на събитието: в подготовката на програмата, избора на теми и участници в различните формати на събитието, комуникацията с гостите, модериране на програмата  през цялата седмица на провеждането на Панаира. Екипът на PRoPR е основен идеен двигател на дизайна и изработката на всички печатни и рекламни материали за събитието, поддържането на блога на Панаира и комуникацията в социалните мрежи.

За PRoPR Медийният панаир е повече от обикновен ангажимент, той е дълбоко личен проект и кауза. Медийният панаир е първото голямо събитие на PRoPR след създаването й, голяма част от настоящия екип на агенцията става част от PRoPR именно след I и II Медиен панаир (2006 и 2007 г). Ние вярваме, че качественото образование е отговорност на всички граждани, а Медийният панаир е един от нашите начини да работим за по-доброто образование в България днес.

“100-те най-богати в България”

През 2010 г. в-к “Пари” ангажира PRoPR да изгради медийна стратегия във връзка с популяризирането на класацията на вестника “100-те най-богати българи”.

Едно от големите предизвикателства пред екипа във връзка с представянето на класацията на в. Пари беше изключително краткия срок, в който трябваше да се реагира. Компанията бе поканена за партньор на събитието на 19 ноември. Първоначалният срок за публикуване на списанието беше 2 декември, а в последствие бе удължен до 7 декември.

На практика екипът на агенцията имаше 11 дни, за да измисли и проведе кампания, която да популяризира изданието. Останалите предизвикателства пред тази кампания най-общо бяха три:
1. Да се “продаде” конкурентен продукт, какъвто е в-к “Пари”, на останалите медии;
2. Да се информират медиите за класацията, без да се дават имената на първите от класацията, за да има интерес и към излизащото издание;
3. Накрая, но не и на последно място – предизвикателство беше да се представи класацията като най-сериозната и вярна такава в българското медийно пространство. И това на фона на сп. Форбс, което само няколко седмици преди това представи първото си издание със своята класация на най-богатите.

Резултатът е над 149 публикации и медийни изяви. Списанието с класацията беше изключително търсено още в деня на излизането му и на много места беше изчерпано в този ден, тъй като разпространителите се оказаха неподготвени за големия интерес към него.

“100-те най-богати в България” на в. “Пари” придоби легитимност на единствената класация за богатите в България.

Големите срещу големите

PRoPR бе ангажирана от 5-те водещи чуждестранни кантори в България (DLA Piper, CMS Cameron McKenna, CMS Reich-Rohrwig Hainz, Wolf Theiss, CHSH Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati) във връзка с атаката срещу тях от страна на всички големи водещи български адвокатски фирми. Те стартираха дело пред Комисията за защита от конкуренцията с твърдението, че чуждестранните им колеги нарушават българското законодателство. Чуждестранните адвокати от своя страна защитават тезата, че българското законодателство е в противоречие с европейските директиви.

Oще на първия месец благодарение на PRoPR казусът намери място в двете най-влиятелни бизнес-медии Дневник и Капитал като и на двете места изданията защитиха позицията на чуждестранните адвокати. В Дневник статията беше на първа страница. Съдебният репортер на изданието публикува и коментар в посока, че българското законодателство следва да бъде синхронизирано с европейското.

Въпреки че съдебните дела по казуса вътре в страната завършиха с променлив успех, чуждестранните адвокати бяха разпознати от широката общественост като “добрата” страна в спора. Това беше изключително важно, тъй като спорът бе пренесен в Европейската комисия, която започна наказателна процедура срещу България и в последствие държавата ни беше принудена под натиск да промени законите си в защита на интереса на чуждестранните адвокати. Въпреки чувствителността на българите към Европа и широко ширещото се мнение, че от “там ни наказват с право и без право”, оценките относно това дело сред масовата общественост са, че чуждестранните адвокати са потърпевши на лобистки ретроградни сили, които с поведението си вредят на държавата и нейния европейски път.

Немски ресторант „Баден“ (2011)

В рамките на няколко месеца София имаше своя автентичен немски ресторант, с вкусови изкушения характерни за Югозападна Германия  – Baden. На нас се падна удоволствието да „облечем“ цялото усещане, което гостите на ресторанта ще почувстват, в подходяща опаковка.

Направихме подробно изследване на историята на региона, чието име носи заведението – Баден-Вюртемберг, разгледахме и самия ресторант и след това подбрахме подходящите корпоративни цветове: жълто и червено, като в двата цвята във флага на Република Баден, създадохме лого с грифона около стилизиран щит (отново препратка към герба на Република Баден), както и изискано и стилизирано меню, което да комуникира максимално с изчистеността на интериора в ресторанта.

Повече подробности за работата ни по проекта можете да видите в специалната публикация в блога ни.

Swissport

Дейността на наземните оператори по летищата е регулирана със закони и правила и в България компаниите, които извършват тази специфична дейност, подлежат на специален режим на лицензиране с определени условия. Дейността на наземните оператори е свързана тясно със сигурността и качеството на обслужване и е от особено значение, както за крайния потребител – в лицето на всеки един пътник, така и за компанията-клиент – в лицето на авиокомпанията, чиито самолети също трябва да получат адекватен сервиз на всяко едно летище.

През 2013 година Swissport България, част от Swissport International Group, глобалният лидер в сектора с отделни клонове в 38 държави на пет континента, е изправен пред ситуация да оперира на Летище София в среда на нелоялна конкуренция и неблагоприятни практики, които непрекъснато подкопават конкуренцията и по този начин създават неустойчива бизнес среда.

Swissport е подала две жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и е информирала Европейската комисия за създадената ситуация, която нарушава не само българското, но и европейското законодателство.

Агенцията пое пълното комуникационно обслужване на компанията по казуса, в това число организиране на специална бизнес закуска за медии с представители на компанията на глобално ниво с цел максимално разясняване на ситуацията и интервюта във водещите бизнес издания по темата.
PRoPR съдейства на компанията казусът да получи нужното медийно внимание, а в последствие и институциите да вземат съответните мерки за прекратяване на некоректните бизнес практики на летището.

По темата бяха публикувани повече от близо 30 материала в печатни, електронни и онлайн медии.

AES Newsletter – историята на една компания е сбор от личните истории на нейните служители

Всяка компания има нужда от активна вътрешна комуникация, за да гарантира добрия растеж комфорта на служителите си в променящата се среда. Ръководството на ТЕЦ “AES Гълъбово” избра PRoPR за изготвянето на вътрешния бюлетин на компанията, насочен към различните публики вътре в българското подразделение на енергийния гигант AES.

В тясно сътрудничество с екипа на “AES Гълъбово” внимателно подбирахме темите в отделните рубрики и обработвахме историите така, че да бъдат подходящи за четене и от работещите на строителните площадки, и от техниците, и от служителите в администрацията.

Сред основните предимства на вътрешния бюлетин на централата беше своеобразната интерактивност и пряка обвързаност с живота на служителите – месечни конкурси на семейна тематика, анонсиране на лични постижения на членовете на екипа, поздравления за предстоящите рождени дни.

Работата но по AES Newsletter беше един от най-силните примери за това как всъщност историята на една компания е сбор от личните истории на нейните служители.

Kaliakria Cup

PRoPR е партньор на черноморската регата Kaliakria Cup още от първото й издание през 2008 година. Регатата се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие, като вече седем години събира най-добрите ветроходци от България и Румъния, а международните екипажи в почти всяко издание прибавят допълнителна атрактивност на състезанието.

Ангажиментът на Агенцията включва медийно покритие на ветроходното състезание, като всяка година гости на регатата са водещи спортни и лайфстайл журналисти от цялата страна. Регатата се нарежда сред най-добре отразяваните спортни събития в страната, като заслуга за това имат и изисканите регатни партита, които се провеждат в Kaliakria Resort след всеки състезателен ден.

Походът на VIP Security

През 2010 година компанията за услуги за сигурност VIP Security, лидер в инкасовата дейност у нас, закупи нови бронирани автомобили за своя автопарк. Сделката бе отбелязана с внушителен автопоход в  София, където над 20 инкасо автомобила на компанията „дефилираха“ в центъра на столицата.

Походът бе заснет от наши подизпълнители, след което бе изработено и корпоративно видео за VIP Security.

Гостуване на Младежкия оркестър на Европейския съюз в България

Младежкият оркестър на Европейския съюз е създаден през 1978 г. с мисията да популяризира европейската идея по възможно най-добрия начин – чрез непрехоността на културата, музиката и таланта.
През март 2007 година оркестърът за първи път изнесе концерт и в България като част от тържествата по отбелязването на пълноправното членство на страната в Съюза. Събитието се провежда под почетния патронаж на президента и министър-председателя на Република България. Патрони са още Министърът по европейските въпроси, Министърът на културата и Министърът на външните работи на страната. А генерален спонсор на концерта бе Уникредит Булбанк.

PRoPR пое изцяло организацията на събитието от подготовката на писмата и поканите за официалните лица, изготвянето на текстовете и дизайна на всички печатни материали за концерта, медийната комуникация за популяризиране на събитието, уговаряне на участия и интервюта на представители на оркестъра, заснемането и излъчването на концерта по Българската национална телевизия, както и организацията на коктейла за важните гости след самия концерт.

Портфолио


PR означава най-вече един съвместен процес, стъпващ на взаимно доверие, разбиране и партньорство. Тук можете да разгледате част от проектите, които сме осъществявали за наши клиенти през годините.